sábado, 6 de junio de 2009

Sopa de punta (sigunda parte)

Un ratu depués, el viajeru dijo:
-¿Sabi? El problema es qu`estuvi usando esta punta tolos días d`esta seimana y cuasi siguru que la sopa salga aguacháa. Lo que la jaría güena, pa cualisquiera que pasara purahi, sedría una mozauca de jarina d`avena cerníu.
Peru... si unu tién d`apañase ensín esu,
de náa val comese mas el sesu.
-Güenu -dijo ella-, magino que tengo de tener un pizcatu de jarina en daque sitiu.
En toa manera que jue a por una quilma de jarina. Él puso un puche ena olla. Era jarina güenu.
Y, mientres regolvía y regolvía, la sopa espenzaba a engordar.
-¿Sabi? -dijo`l viajeru-, esta sopa sedria güenísima pal siñor y la siñora de la casona si tendríemos daque patacas y un peazu de carni de vaca saláu.
Peru... si uno tién d`apañase ensín esu
de náa val comese mas el sesu.
La mojer quedóse cudando, mientres dicía:
-Güenu, magino que tengo daque patacas nel güertu.
En toa manera qu`anajó, sacólas, lavólas, brullólas, cuertólas y finarin ena olla. Depués jue a la dispensa a buscu de carni saláu. Alcontrólo y cuertólo en lascas que finarin ena olla.
Y, enanque el regolvía y regolvía, ella cudaba:
¡Vae sorpresa! ¡Está hiciendo sopa con una punta!
Pa entós, de la cucina arrescendía un aroma prestosu.
-Déjeme dicir angu -dijo`l viajeru-. Yo trebajaba pal cocineru`l rei y sé desatamenti cómu lis prestaba la sopa al rei y a la reina. Y tomábanla justu asina... güenu, menos que tamién tinía un pocu de lechi y cebáa, sal, pimienta y unas pocas herbas...
Peru... si unu tién d`apañase ensín esu,
de náa val comese mas el sesu.
Ella cudaba: "Comu`l rei y la reina, ¿eh?".
En toa manera que anajó, cilló la chiva, atopó un dellu de cebáa ena dispensa, cojechó daque herbas, jue a buscu de sal y pimienta y tóo ellu finó ena olla.
Y, mientres el viajeru regolvía y regolvía, l`aroma de la sopa s`entretuvía so la su nariz y la su boca naguaba.
Sigui

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